Utbildningsförvaltningen, Volgsjö skola

Beskrivning

Vilhelmina kommun söker nu, under förutsättning av erforderliga beslut, en klassassistent till åk 5 på Volgsjö skola. Anställningen gäller under höstterminen 2020, men kan eventuellt förlängas. Sysselsättningsgraden är 75%.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är särskilt intresserad att jobba med elever i behov av extra stöd. Som assistent i en elevgrupp finns du som extra vuxenstöd både under lektioner och raster. Det kan handla om stöd att följa med i undervisningen och att hitta individuella lösningar för att kunna tillgodogöra sig kunskaper, för de elever som har särskilda svårigheter eller funktionsnedsättningar. Det kan även röra sig om att hjälpa eleven att träna på vardagliga arbetsuppgifter. Du har en nära samverkan med arbetslaget, men även med vårdnadshavare samt skolans elevhälsoteam.

Kvalifikationer

För denna tjänst är det viktigt att du som söker har ett intresse och engagemang för målgruppen. Vi söker dig som har en barnskötarutbildning alternativt personlig assistentutbildning med fördjupning inom autism och/eller intellektuell funktionsnedsättning. Meriterande är även fördjupning inom lågaffektivt bemötande, om du tidigare arbetat som assistent i skolan och med elever inom autismspektrum.

Att vara positiv, engagerad och flexibel samt att ha förmågan till nytänkande är egenskaper som vi sätter stort värde på. Du har en god samarbetsförmåga samt ett positivt och professionellt förhållningssätt mot både elever, föräldrar och kollegor. Du bör vara nyfiken på elevernas olika sätt att tänka, lära och förstå och se deras individuella behov som en utmaning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och förmåga att skapa goda relationer med elever.

Villkor

Med hänvisning till Lag SFS 2000:873 måste de som erbjuds tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Höstterminen 2020
Löneform Månadslön. Ange löneanspråk i ansökan.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75 %
Ort Vilhelmina
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2020/33
Kontakt
  • Lena Olofsson , 0940-141 77, 070-360 76 62
Facklig företrädare
  • Kommunal, 010-442 96 71
Publicerat 2020-06-18
Sista ansökningsdag 2020-06-30

Tillbaka till lediga jobb