Socialförvaltningen, IFO

Vi söker, under förutsättning av erforderliga beslut, fyra socialsekreterare. Tre av tjänsterna är tillsvidareanställningar och en tjänst är ett vikariat till 2024-08-31. Sysselsättningsgrad 100 %.

Individ- och familjeomsorgen, IFO, vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv. Målet är att bedriva ett kvalitativt gott socialt arbete byggt på kunskap, kontinuitet, delaktighet och helhetssyn. Vi söker dig som vill vara delaktig i att förmedla framtidstro till barn, unga och vuxna. 

Vi erbjuder dig:

  • Ett intressant. lärorikt och omväxlande arbete med många möjligheter
  • Flextid
  • Extern handledning
  • Friskvård på arbetstid
  • Delaktighet i utvecklingen av verksamheten
  • En positiv arbetsgemenskap

Bor du inte i Vilhelmina idag? Inga problem! Under tre månader kan du bo kostnadsfritt i ett möblerat rum i kommunens tidigare elevhem. Du får en god start som Vilhelminabo och kan under denna tid leta efter ditt permanenta hem. Fråga rekryterande chef om denna möjlighet att testa Vilhelmina. 

Arbetsuppgifter

De första månaderna består av mentorskap och enklare ärenden som sedan successivt kommer öka till att klara av mer krävande ärenden, som bland annat berör tvångslagstiftningar inom LVU och LVM. Inom verksamheten kommer du få stöd av dina medarbetare och via extern handledning, allt för att du ska få en lugn och strukturerad introduktion i myndighetsarbetet och skapa en bredd inom alla våra områden som, barn och unga, missbruk, våld i nära och försörjningsstöd.

Du kommer i första hand att arbeta med handläggning av ärenden enligt SoL och LVU men även LVM i förekommande fall. Ditt arbete kommer i huvudsak handla om att utreda, verkställa och följa upp olika insatser för barn och unga och i förekommande fall vuxna. Arbetet sker i nära samarbete med övriga arbetskollegor i arbetsgruppen vilket innebär att du ibland även kan delta i andras ärenden. Du kommer att vara en viktig del i vårt utvecklingsarbete. Tillsammans har vi nytta av varandras kunskaper när vi gemensamt skapar en bättre vardag för många.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom, eller dig som är på väg att ta examen som socionom, som kan tala och uttrycka dig väl i svenska språket.

Du har en god samarbetsförmåga, du är bra på att lyssna, har en lust för att driva utvecklingsarbete inom verksamheten samt verka för en god stämning och god arbetsmiljö.

Det är meriterande om du har arbetat med myndighetsutövning tidigare, och om du har erfarenhet av att arbeta i datasystemet Treserva.

B-körkort är ett krav.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Villkor

Inför en anställning ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Om Vilhelmina

Vilhelmina kommun är en vidsträckt kommun med närhet till härliga fjäll, lummiga skogar och vackra sjölandskap. Vi har en vacker natur som bjuder in till utevistelse året om - och kanske är det just det vi är mest kända för. Vilhelmina kan beskrivas som ett 5-minuterssamhälle. Det må ligga en bit från större städer, men väl på plats finns det mesta inom räckhåll. På fem minuter kan du i tätorten hämta barnen från förskolan, gå till jobbet, gymma efter jobbet eller ta skidorna/löparskorna i elljusspåret, och äta på någon av ortens caféer och restauranger.

Läs mer om vårt Vilhelmina här Flytta till Vilhelmina

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Vilhelmina
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/53
Kontakt
  • Michael Risfjell, enhetschef IFO, 0940-14021
  • Liselotte Björn, 1:e socialsekreterare, 0940-14635
Facklig företrädare
  • Oskar Konradsson, Akademikerförbundet SSR, 0940-14036
  • Susanne Lundqvist, Vision, 0940-14016
Publicerat 2023-08-28
Sista ansökningsdag 2023-11-12

Tillbaka till lediga jobb