Utbildningsförvaltningen, Hembergsskolan

Beskrivning

Vilhelmina kommun söker nu en specialpedagog till Hembergsskolan åk 7-9. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast. 

Vår vision är att bli Lapplands bästa utbildningskommun. Framför oss ser vi en röd tråd från förskola till skola och vidare till gymnasiet där lärprocessen håller hög kvalité och stimulerar alla barns- och elevers kreativitet. En skola där vi har höga och positiva förväntningar på oss själva och våra elever och där elever och personal trivs och känner sig trygga.

Vi söker dig som med engagemang vill arbeta för elever i årskurs 7-9. I arbetet ingår att arbeta tydligt konsultativt och integrerat på individ-, grupp- och organisationsnivå. Du kommer att arbeta enskilt såväl som att samverka och samarbeta med skolans pedagoger och övriga externa aktörer som arbetar med barn och ungdomar. Du ingår i elevhälsoteam och samordnar arbetet tillsammans med rektor och övriga i teamet.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter innefattar följande områden:

- genomföra pedagogiska utredningar som innebär att identifiera, analysera och delta i arbete med att undanröja hinder samt orsaker till svårigheter i undervisnings- och lärmiljöer.

- åtgärdande och stödjande insatser som exempelvis innebär att föreslå insatser, medverka vid upprättande av åtgärdsprogram, vara stöd till elever, samverka med vårdnadshavare.

- vara en kvalificerad samtalspartner och arbeta med pedagogisk handledning och rådgivning.

- verksamhetsutveckling som exempelvis innebär att utveckla metoder och förhållningssätt, fortbildning samt utvärdera och följa upp insatser.

- förebyggande och främjande arbete för att stödja eleverna att nå så långt som möjligt i sitt lärande.

Kvalifikationer

Vi söker en erfaren grundskollärare med specialpedagogexamen eller motsvarande utbildning. Arbetslivserfarenhet med inriktning på det specialpedagogiska arbetet är meriterande likaså fördjupade kunskaper i läs och skriv eller matematik. Har du vidareutbildning och erfarenhet av testmetoder så som LOGOS och ITPA/ITPA 3 eller annat som är relevant för uppdraget, är detta meriterande.

Provanställning kan komma att tillämpas. Som specialpedagog i Vilhelmina kommun är man semesteranställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Vilhelmina
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/147
Kontakt
  • Olivia Nybrand, 0940-14193
  • Agnetha Jonsson, 0940-14210
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare Vilhelmina, vilhelmina@sverigeslarare.se
Publicerat 2022-12-08
Sista ansökningsdag 2023-04-30

Tillbaka till lediga jobb