Skol och arbetsmarknadsverksamheten, Förskolan

Beskrivning

Vi söker en förskollärare, tjänsten är en tillsvidareanställning med sysselsättningsgrad 100%. 

Arbetsuppgifter

Som förskollärare har du huvudansvaret för att uppdraget genomförs. Du ska leda och utveckla det pedagogiska arbetet på avdelningen utifrån förskolans styrdokument. Du ansvarar för att en positiv och utvecklingsbefrämjande miljö skapas för varje barn samt för hela gruppen. Du ska vara med och arrangera möten med föräldrar både individuellt och i stor grupp och tillsammans med de andra avdelningsansvariga utveckla vår verksamhet. 

Att arbeta som förskollärare innebär unika – och betydelsefulla – möjligheter att påverka och bidra till barns utveckling. Som förskollärare medverkar du till att en positiv och utvecklande miljö, med en god balans av omsorg och lärande, för varje barn och för hela barngruppen. Vår välorganiserade dagsstruktur, som utgår från barnens delaktighet och inflytande, utgör grunden för vårt pedagogiska arbete. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen som förskollärare eller lärare för yngre åldrar. Du sätter barnet i fokus och är glad, har tålamod, positiv, flexibel, engagerad och ser möjligheter. Du har kunskap och en idé om hur du tillsammans med dina kollegor ska förverkliga läroplanens mål och värdegrund. Du har även kunskap om hur du synliggör och vidareutvecklar barns lärprocesser med hjälp av pedagogisk dokumentation. 

Villkor

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta kan beställas på Polisens hemsida.

Vi intervjuar löpande så varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om våra förskolor

I Vilhelmina kommun finns åtta kommunala förskolor varav tre finns inne på tätorten. I byarna finns sammanlagt fem förskolor. Förskolan Myltan ligger i byn Latikberg, 25km från Vilhelmina tätort. I Saxnäs finns förskolan Rävlyan, i Dikanäs finns Fjällripan, i Nästansjö finns Tranan och i Malgovik heter förskolan Norrskenet. I tätorten på Strandvägen ligger Regnbågen. Invid Tallåsvägen ligger förskolorna Skogsbacken och Sagobacken.

Gemensamt för alla förskolor är att vi har nära till naturen och på samtliga förskolor är utevistelse en viktig del av verksamheten. Några av förskolorna jobbar med den samiska kulturen och erbjuder samiskt språkstöd. Du kan läsa mera om våra förskolor här: Våra förskolor

Bra kvalitet

Det finns ett beslut om att det ska vara tre personal i en barngrupp med 16 barn. Utbildningsförvaltningens vision går som en röd tråd från förskola till vuxenutbildning och där alla hjälps åt att dra åt samma håll. Vi jobbar efter devisen "håll i, håll ut, håll om" och vi vill bli Lapplands bästa skolkommun och vi har kommit en bra bit på väg. Förskolan ser sambandet mellan lek, lärande och utveckling och är en viktig aktör i det arbetet.

Bo bra med naturen runt knuten men nära till allt!

I Vilhelmina kan du köpa ett hus för mindre än handpenningen för en lägenhet i Stockholm. Vill du bo i en by så har vi ett flertal byar inom pendlingsavstånd (15-30 min bilresa) från tätorten och du behöver inte bekymra dig över parkeringsplatser. Det finns plats. Vill du hellre bo i en lägenhet så finns Vilhelmina bostäder, Vibo, och många privata uthyrare som kan hjälpa dig. I Vilhelmina finns det mesta men skulle du vilja lämna Vilhelmina tillfälligt så är det enkelt med flyg. Du tar dig från Vilhelmina till Arlanda på ca 1,5 timme. Att det är några mil till närmaste stad gör inget eftersom vi inte har några bilköer och ingen trängsel. Till Umeå är det 25 mil, en resa som med bil tar ca 3 timmar. Ungefär lika långt har vi till Östersund och Örnsköldsvik.

Vi som jobbar i förskolan har möjlighet till ett bra friluftsliv. Det finns tillgång till bra skidspår och slalombackar. Inom kommunen har vi de populära fjällorterna Kittelfjäll, Saxnäs och Klimpfjäll. Och vet du, hos är det riktig vinter när det är vinter. Vi har snö.

Förutom skidåkning kan man ägna sig åt så mycket annat. På tätorten finns ridhus, ishall, träningsanläggningar och simhall. Vårt Folkets hus sjuder ständigt av liv och rörelse och erbjuder mat, bio, bowling och en mängd kulturevenemang. I Vilhelmina finns erkända matproducenter där det finns möjlighet att köpa riktig gourmetmat.

Bra arbetsmiljö

Vi är stolta över att vi märker resultat av vårt arbetsmiljöarbete. Vi har fortfarande saker kvar att göra men det finns en god vilja hos oss alla att hela tiden förbättra oss. I Vilhelmina är arbetsmiljön ett prioriterat område och vi har bland annat satsat på utbildning för både chefer och skyddsombud. Vi vill att detta ska ge effekter för alla i förskolan och det är något vi arbetar med tillsammans, arbetsgivare, medarbetare och fack. Vi ser att allt hör ihop och vi vill ha glädje i arbetet.

Övrigt

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Vilhelmina
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/38
Kontakt
  • Katarina Wikström, 0940-14077
  • Ida Ottosson, 0940-14078
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare Vilhelmina, vilhelmina@sverigeslarare.se
Publicerat 2023-03-21
Sista ansökningsdag 2023-08-11

Tillbaka till lediga jobb