Skol och arbetsmarknadsverksamheten, Hembergsskolan

Beskrivning

Vi söker en skolkurator på 100% semesteranställning. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. 

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som kurator inom grundskolan i Vilhelmina kommun, med placering på Hembergsskolan. Du kommer att ingå i skolans elevhälsoteam, som jobbar tillsammans för att alla elever ska må så bra som möjligt för att kunna nå skolans kunskapsmål oavsett förutsättningar. Elevhälsans uppdrag är att jobba hälsofrämjande och förebyggande utifrån diskrimineringsgrunderna.

Som skolkurator arbetar du med det uppdrag som finns i skolans rådande styrdokument och står för den sociala och psykosociala kompetensen i skolans elevhälsoteam. Dina arbetsuppgifter består i att ge elever stöd och hjälp i olika frågor, utredningar/kartläggningar och arbete med frågor av mer förebyggande och övergripande karaktär. Dina insatser bidrar till skolutveckling och elevers måluppfyllelse.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan likvärdig utbildning. Du bör vara trygg och stabil i din personlighet och samtidigt bra på att samarbeta med olika människor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, flexibilitet och eget ansvarstagande.

Villkor

Provanställning kan komma att tillämpas.

Med hänvisning till Lag SFS 2000:873 måste de som erbjuds tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Vilhelmina
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/14
Kontakt
  • Olivia Nybrand, 0940-14193
  • Agnetha Jonsson, 0940-14210
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare Vilhelmina, vilhelmina@sverigeslarare.se
Publicerat 2023-01-31
Sista ansökningsdag 2023-05-31

Tillbaka till lediga jobb