Socialtjänstens verksamhet

Vilhelmina kommun söker nu en enhetschef till äldreomsorgen i våra fjälldalar. I våra två fjällbyar Dikanäs och Saxnäs bedriver Vilhelmina kommun äldreomsorg och hemtjänst. Hos oss får du ta del av fjällvärlden under arbetstid.

Bor du inte i Vilhelmina kommun idag? Inga problem! Under tre månader får du bidrag till bostaden i fjället upp till 4 000 kr/mån, fråga rekryterande chef om denna möjlighet att testa Vilhelmina. 

Arbetsuppgifter

Som enhetschef ansvarar du främst för din egna enhet men du ingår också i vård- och omsorgssektorns ledningsgrupp där du är med och ansvarar för utvecklingen av hela verksamheten. Du har ett övergripande ansvar för ditt tilldelade område vilket innebär att du kommer arbeta med strategisk planering, utveckling och uppföljning av verksamheten i nära samverkan med de andra cheferna inom ledningsgruppen. 

Tjänsten som enhetschef har stort fokus på ett närvarande ledarskap. Detta för att säkra att området jobbar aktivt med kvalité och utveckling samt en budget i balans. Vidare ansvarar du för att områdets bedrivs med utgångspunkt från kommunens övergripande mål och visioner för verksamheten och i enlighet med gällande lagstiftning. För att säkerställa att samtliga medarbetare förstår vilka förväntningar som ställs och mot vilka mål ni ska jobba mot så arbetar du kontinuerligt med uppföljning. Du är trygg i din roll som ledare och skapar delaktighet och engagemang hos personalen. 

Vidare ger du medarbetarna de befogenheter som krävs för att ni tillsammans ska arbeta för en ännu bättre och effektivare arbetsplats. I förvaltningens chefsforum och genom kommunledningsgruppens program för ledarutveckling, ges du möjlighet att utveckla dig i ditt chefs- och ledaruppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har, för verksamhetsområdet, en lämplig högskoleutbildning inom socialomsorg och arbete eller annan lämplig utbildning. Du har erfarenhet av ledarskap och chefsrollen som innefattar personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar. Du ser arbetet och organisationen ur sin helhet men har även en blick för detaljer. Ditt arbetssätt är mål- och resultatinriktat. Vidare är du är intresserad av att arbeta med både strategiska utvecklingsfrågor och vardaglig problemlösning. 

Som person är du prestigelös, lyhörd, noggrann och strukturerad. Du kan se olika frågor ur olika perspektiv. Ditt ledarskap kännetecknas av tydlighet och med en god förmåga att kommunicera skapar du en levande dialog kring vision och uppdrag i vilken alla kommer till tals. Du inspirerar dina medarbetare till kreativitet och utveckling. Att kunna fatta beslut är viktigt. Du ska vara lojal mot de beslut du och verksamheten fattar. Du har erfarenhet av verksamhetsområdet och är medveten om förutsättningarna för att arbeta i en politiskt styrd organisation. Stor vikt läggs till personlig lämplighet.

Villkor 

Tillträde 1 Oktober 2024 eller efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.
B-körkort ett krav. 

Om Vilhelmina

Vilhelmina kommun är en vidsträckt kommun med närhet till härliga fjäll, lummiga skogar och vackra sjölandskap. Vi har en vacker natur som bjuder in till utevistelse året om - och kanske är det just det vi är mest kända för. Vilhelmina kan beskrivas som ett 5-minuterssamhälle. Det må ligga en bit från större städer, men väl på plats finns det mesta inom räckhåll. På fem minuter kan du i tätorten hämta barnen från förskolan, gå till jobbet, gymma efter jobbet eller ta skidorna/löparskorna i elljusspåret, och äta på någon av ortens caféer och restauranger.

Läs mer om vårt Vilhelmina här Flytta till Vilhelmina

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 Oktober 2024 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Vilhelmina
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/54
Kontakt
  • Jenny Örnberg, 0940-14023
Facklig företrädare
  • Susanne Lundqvist, Vision, 0940-14146
  • Jenny Almroth, Ledarna, 0940-14321
  • Oskar Konradsson, Akademikerförbundet SSR, 0940-14016
Publicerat 2024-05-21
Sista ansökningsdag 2024-06-22

Tillbaka till lediga jobb