Skol och arbetsmarknadsverksamheten

Beskrivning

Grundskolan F-9 söker nu en studie- och yrkesvägledare. Tjänsten är en semesteranställning, tillsvidare anställning med tillträde snarast eller efter överenskommelse. Sysselsättningsgraden är 100%.

Arbetsuppgifter

Grundskolan i Vilhelmina kommun har en skola med ca 600 elever. Studie- och yrkesvägledaren stödjer och vägleder eleverna genom studietiden så att eleverna kan göra välgrundade beslut inför kommande studie-och yrkesval. Som studie-och yrkesvägledare behöver du ha ett nära samarbete med elever, lärare och vårdnadshavare för att på bästa sätt kunna handleda och ge stöd efter elevernas olika förutsättningar kring valsituationer gällande utbildning, yrken och arbetsmarknad.

Du arbetar med elever enskilt och i grupp genom vägledande och motiverande samtal. I tjänsten ingår bland annat praktiksamordning, PRAO, där du är länken mellan skola och näringsliv. Detta innebär att du förbereder och följer upp elevens PRAO och bygger nätverk med företag och organisationer utanför skolan. Du är en viktig del inför elevernas gymnasieval och ansvarar för det arbetet.

Vi jobbar för en jämställd skola, där vår verksamhet ska vila på demokratisk grund och att skolan ska gynna individens lika värde och motverka könsmönster som begränsar lärande, val och utveckling. Inom grundskolan har vi ett utvecklingsarbete gällande entreprenöriellt lärande, där studie- och yrkesvägledaren är en viktig del i det arbetet. Som studie- och yrkesvägledare är du också en del av elevhälsan.

Kvalifikationer

  • Du har examen för studie- och yrkesvägledare.
  • Vi vill gärna se en driven och strukturerad person för tjänsten.
  • Som studie- och yrkesvägledare har du lätt för att planera, organisera, genomföra och följa upp ditt arbete.
  • Du är kommunikativ och motiverande i mötet med elever och lärare och du har förmåga att skapa nya kontakter och goda relationer med näringslivet och offentliga sektorn.
  • Du är samarbetsvillig och lyhörd i mötet med eleven.
  • Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta som studie- och yrkesvägledare.

 

Villkor

Provanställning kan komma att tillämpas.

Med hänvisning till Lag SFS 2000:873 måste de som erbjuds tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Vilhelmina
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/61
Kontakt
  • Olivia Nybrand, rektor åk 7-9, 0940-14193
  • Lena Olofsson, rektor åk 4-6, 0940-14177
Facklig företrädare
  • Susanne Lundqvist, Vision, 094014146
  • Oskar Konradsson, Akademikerförbundet SSR, 0940-14016
Publicerat 2023-05-11
Sista ansökningsdag 2023-08-06

Tillbaka till lediga jobb