Socialförvaltningen

Motiveras du av att leda och motivera grupper till att göra ett bra jobb? Är du noggrann, lyhörd och prestigelös? Då kanske du är vår nästa enhetschef!  

Vilhelmina kommun söker en enhetschef till Tallbacka som är ett av våra särskilda boenden inom äldreomsorgen. Varmt välkommen med din ansökan!  

Bor du inte i Vilhelmina idag? Inga problem! Under tre månader kan du bo kostnadsfritt i ett möblerat rum i kommunens tidigare elevhem. Du får en god start som Vilhelminabo och kan under denna tid leta efter ditt permanenta hem. Fråga rekryterande chef om denna möjlighet att testa Vilhelmina. 

Arbetsuppgifter

Som enhetschef för Tallbacka har du en chefskollega, men du har ett övergripande ansvar för ditt tilldelade område vilket innebär att du kommer arbeta med strategisk planering, utveckling och uppföljning av verksamheten. Du jobbar i nära samverkan med de andra cheferna inom ledningsgruppen och har ett gemensamt ansvar att utveckla och förbättra hela vård och omsorgssektorns ansvarsområde.   

Tjänsten som enhetschef har stort fokus på ett närvarande ledarskap. Detta för att säkra att enheten jobbar aktivt med kvalité och utveckling samt en budget i balans. Vidare ansvarar du för att enheten bedrivs med utgångspunkt från kommunens övergripande mål och visioner för verksamheten och i enlighet med gällande lagstiftning.  För att säkerställa att samtliga medarbetare förstår vilka förväntningar som ställs och mot vilka mål ni ska jobba för så arbetar du kontinuerligt med uppföljning. Du är trygg i din roll som ledare och skapar delaktighet och engagemang hos personalen. 

Vidare ger du medarbetarna de befogenheter som krävs för att ni tillsammans ska arbeta för en ännu bättre och effektivare arbetsplats. I förvaltningens chefsforum och genom kommunledningsgruppens program för ledarutveckling, ges du möjlighet att utveckla dig i ditt chefs- och ledaruppdrag. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har, för verksamhetsområdet, en lämplig högskoleutbildning inom socialomsorg och arbete. Du har erfarenhet av ledarskap och chefsrollen. Du ser arbetet och organisationen ur sin helhet men har även en blick för detaljer. Ditt arbetssätt är mål- och resultatinriktat. Vidare är du är intresserad av att arbeta med både strategiska utvecklingsfrågor och vardaglig problemlösning.  

Som person är du prestigelös, lyhörd, noggrann och strukturerad. Du kan se frågor ur olika perspektiv. Ditt ledarskap kännetecknas av tillit, tydlighet och med en god förmåga att kommunicera skapar du en levande dialog kring vision och uppdrag i vilken alla kommer tilltals. Du inspirerar dina medarbetare till kreativitet och utveckling.  Att kunna fatta beslut är viktigt. Du ska vara lojal mot de beslut du och verksamheten fattar. Du har erfarenhet av verksamhetsområdet och är medveten om förutsättningarna för att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Villkor 

Tillträde 1 januari 2024 eller efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.
B-körkort ett krav. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Januari 2024 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Vilhelmina
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/92
Kontakt
  • Jenny Örnberg, 0940-14023
Facklig företrädare
  • Susanne Lundqvist, Vision, 0940-14146
  • Jenny Almroth, Ledarna, 0940-14321
  • Oskar Konradsson, Akademikerförbundet SSR, 0940-14016
Publicerat 2023-09-15
Sista ansökningsdag 2023-10-22

Tillbaka till lediga jobb