Kommunstyrelsens förvaltning, Utvecklingsenheten

Beskrivning

Vi söker nu en fritidschef till utvecklingsenheten då vår nuvarande går i pension. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde januari 2024 eller enligt överenskommelse 

Arbetsuppgifter

Som fritidschef är du ansvarig för kommunens fritidsanläggningar på tätorten med simhallen, Tjärnvallen, elljusspår, sporthallar, ridanläggningen, slalombacke, fritidsgård och rekreationsområden med flera. Verksamheterna på våra anläggningar drivs delvis av kommunen med egen personal och även med hjälp av ett aktivt föreningsliv. 

Vilhelmina kommun jobbar för att vi ska ha ett brett utbud av fritidsaktiviteter för våra invånare och besökare, såväl barn, ungdomar som vuxna, där vi vill möta så många olika intresseområden som möjligt för att vara en attraktiv plats att bo på och besöka. Särskilt viktigt ser vi att våra barn och ungdomar har tillgång en meningsfull och trygg fritid. En viktig del i arbetet med att utveckla platsen där vi bor - Vilhelmina med själ och hjärta. Uppdraget som fritidschef ligger på utvecklingsenheten som är en del av kommunstyrelsens verksamhetsområde. 

Du kommer att arbeta operativt med drift, underhåll och utveckling av anläggningarna och dess verksamheter, men även strategisk med planering, utveckling och uppföljning av dem. Den mest omfattande verksamheten i uppdraget ligger på vår simhall där både skola, föreningsliv och övriga besökare har tillgång till anläggningen under nästan veckans alla dagar. I uppdraget bedrivs även en hel del projekt med externa medel för att möjliggöra utveckling inom fritidsområdet, varför erfarenhet av det ses som önskvärt. 

Du kommer att jobba med ett team av personal som har många och mycket varierande arbetsuppgifter och för dem har du personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar. Du förväntas skapa delaktighet och engagemang hos personalen.  

I rollen hanterar du och samverkar med många verksamheter, du har kontakt med bland annat föreningslivet, skolan och entreprenörer för reparationer och underhåll av fritidsanläggningarna.  

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har, för verksamhetsområdet, lämplig utbildning/utbildningar och erfarenhet av praktiskt arbete med fritidsanläggningar enligt ovan beskrivet uppdrag. 

För tjänsten som fritidschef anläggningar ser vi följande erfarenheter som meriterande: 

  • Badmästarutbildning och även goda kunskaper inom badhusverksamhet och vattenrening
  • Personal- och arbetsmiljöfrågor
  • Ledarskap, arbeta med team och tidigare chefsuppdrag
  • Ekonomiska kunskaper som budget, fakturering och ekonomiska analyser
  • Projektledning och ansöka om externa medel, driva projekt och redovisa dessa
  • Praktiska färdigheter av underhållsarbete och reparationer
  • Erfarenhet från arbete i politiskt styrda organisationer

Då du kommer att köra bil i tjänsten så är körkort B ett krav. 

Egenskaper 

Som person ser vi att du är intresserad av att arbeta med både strategiska utvecklingsfrågor och vardaglig problemlösning inom för uppdraget aktuellt område. 

Viktiga personliga egenskaper är att du är prestigelös, lyhörd, noggrann och strukturerad. Du kan se frågor ur olika perspektiv. Ditt ledarskap kännetecknas av tillit, tydlighet och med en god förmåga att kommunicera skapar du en levande dialog kring vision och uppdrag. Du inspirerar dina medarbetare till kreativitet och utveckling.   

 

Övrigt

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Januari 2024 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Vilhelmina
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/91
Kontakt
  • Ulrica Olsson, 070-3435776
Facklig företrädare
  • Susanne Lundqvist, Vision, 0940-14146
Publicerat 2023-09-14
Sista ansökningsdag 2023-10-08

Tillbaka till lediga jobb