Utbildningsförvaltningen, Malgomajskolan

Inlandets Teknikpark söker personal för utveckling av Norrlands inland

En hållbar produktion är nödvändigt för att vi människor skall överleva på planeten. Det handlar om effektiv teknik, fossilfri energiproduktion och hållbar råvaruutvinning med trovärdiga livscykelanalyser som belyser hela livscykeln från projektering till avveckling. Norrlands naturresurser, fria vidder och uthålliga människor är nyckeln till en hållbar framtid.

Den pågående Coronakrisen visar än tydligare behovet av omställning och utveckling. Vi behöver miljöanpassa vår produktion och i större utsträckning producera lokalt i vår region.

Vi söker nu dig som vill vara med att utveckla och ställa om till en hållbar framtid i Norrlands inland.

Om Inlandets Teknikpark
Inlandets Teknikpark är ett tekniskt utvecklingsprojekt för Västerbottens inland och har beviljats stöd ur den Europeiska regionala utvecklingsfonden (Eruf) för perioden 2020-01-01 till 2023-02-28.

Projektet finansieras gemensamt genom Eruf, Region Västerbotten samt Vilhelmina, Åsele och Dorotea kommuner.

Övergripande mål är att fler av företagen i Västerbottens inland genom kompetensutveckling, hållbarhetsarbete och ökad jämställdhet blir en del av en större marknad i Sverige och utomlands, vilket ökar sysselsättning och tillväxt och bidrar till de nationella hållbarhets- och jämställdhetsmålen.

Projektmål

  • Inlandets företag ska kunna kvalificera sig som leverantörer till större industri i Västerbotten, genom certifiering inom ISO 9001/14001 och ökad leveransprecision, vilket leder till fler växande företag och ökad sysselsättning, med fler kvinnliga anställda inom industriföretagen.
  • Implementering av Livscykelanalys och Miljövarudeklaration enligt ISO 14044 bidrar till att företagen genom att utveckla sina produkter ökar sin konkurrenskraft så att företagen växer, och medverkar till att riksdagsbeslut om ett fossilfritt samhälle 2045 uppnås.

En kompetenspool som företagen gemensamt skall kunna använda skall byggas upp i Teknikparkens regi för att främja projektets mål. Kompetenspoolen kommer inledningsvis att bedrivas i projektform med ambitionen att skapa ett bolag för att långsiktigt säkra kompetensförsörjningen i inlandet.

I arbetet ingår att bygga upp ett effektivt nätverk mellan företagen baserat på den sk "smålandsmodellen".

Våra projektmål är väl definierade och underbyggda men den pågående Corona-krisen kommer att ställa nya krav på kreativitet och nytänkande 

Du kan läsa mer om oss här www.inlandetsteknikpark.nu

Vi söker nu en CAD konstruktör

Vi söker dig med erfarenhet från CAD konstruktion. Företrädesvis med erfarenhet från verkstadsindustrin. 

Arbetsuppgifter
Hjälpa innovatörer att ta fram prototyper till sina konstruktioner genom att skapa solidmodeller för att kunna printa prototyper i våra 3D skrivare.

Bistå inlandets företag med att uppdatera och förbättra befintliga konstruktioner mha både 2D och 3D teknik.

Kvalifikationer
Högskoleutbildning inom maskinteknik eller motsvarande.

Erfarenhet från att konstruera i CAD, gärna inom Solidworks som används inom Teknikparken.

Vana från att arbeta med ständig förbättring inom konstruktionsteknik genom att optimera kostnad, vikt och minimera ingående artiklar.

Erfarenhet från produktionsteknik samt vana från produktionsstyrningssystemet "Monitor" är meriterande.

Vi ser gärna kvinnliga sökande till dessa tjänster. Stor vikt läggs vid dina personliga kvalifikationer. Du kommer att arbeta i ett litet dedikerat team i Vilhelmina tillsammans med inlandets företag vilket ställer stora krav på god social förmåga parat med god anpassningsförmåga. Lagarbete är en viktig framgångsfaktor.

Övrigt
Språk: Svenska och Engelska
B körkort
God datorvana från officepaketet

Vi erbjuder spännande och viktiga arbetsuppgifter som kommer att göra stor skillnad i inlandet.

Provanställning tillämpas. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti 2020
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Vilhelmina med möjlighet till flexibilitet över arbetsveckan
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2020/17
Kontakt
  • Per Lindberg, 094014223
Publicerat 2020-04-30
Sista ansökningsdag 2020-05-15

Tillbaka till lediga jobb