Kommunstyrelsens förvaltning

Beskrivning

Nu söker vi dig som vill bli Vilhelmina kommuns ekonomichef! Vi kan erbjuda dig ett spännande och utmanande arbete där du kan vara med och göra skillnad för Vilhelmina kommuns medborgare!

Arbetsuppgifter

Som ekonomichef har du övergripande ansvar för kommunens ekonomiprocesser som exempelvis budgetarbete, bokslut och uppföljning. Du driver utvecklingsprocesser inom ekonomiområdet och erbjuder bästa möjliga stöd till politiker och kommunens chefer i ekonomiska frågor. Du är föredragande i utskott, kommunstyrelse och kommunfullmäktige avseende ekonomiska frågor.

Du har personal- och arbetsmiljöansvar för ekonomienhetens åtta medarbetare samt har du ekonomiansvar för den enheten. 

Du ingår i kommunens övergripande ledningsgrupp där du förväntas vara med och ta ansvar för kommunkoncernens utveckling i frågor också av övergripande karaktär. I kommunledningsgruppen får du också stöd av kollegor och närmaste chef i att genomföra ditt uppdrag.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten har en eftergymnasial utbildning med ekonomisk inriktning och du har tidigare arbetat med kvalificerade ekonomiska arbetsuppgifter. Det är bra om du har erfarenhet av att arbeta i ledande befattning och om du har tidigare erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation .

Du har god förmåga att skapa hållbara samarbeten med andra inom organisationen, såsom chefer och politiker. Som ledare är du duktig på att kommunicera och du har förmågan att uttrycka dig pedagogiskt i såväl tal som skift.  Du bör även ha ett strukturerat tillvägagångssätt i arbetet för att säkerställa att kvalitet och tidsaspekter hålls i ditt arbete.

Det är meriterande om du har erfarenhet från ekonomisystem VISMA RoR samt Stratsys.  

B-kökort krävs för tjänsten. 

Vid tillsättandet av tjänsten värdesätts personliga egenskaper som strategisk och analytisk. Som ledare har du lätt för att skapa det engagemang och den delaktighet som behövs för att kunna leda och samarbeta med andra.

Villkor

Provanställning kan komma att tillämpas.

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta kommunchef Karl-Johan Ottosson på telefonnummer 0940-14619

Om Vilhelmina

Vilhelmina kommun är en vidsträckt kommun med närhet till härliga fjäll, lummiga skogar och vackra sjölandskap. Vi har en vacker natur som bjuder in till utevistelse året om - och kanske är det just det vi är mest kända för. Vilhelmina kan beskrivas som ett 5-minuterssamhälle. Det må ligga en bit från större städer, men väl på plats finns det mesta inom räckhåll. På fem minuter kan du i tätorten hämta barnen från förskolan, gå till jobbet, gymma efter jobbet eller ta skidorna/löparskorna i elljusspåret, och äta på någon av ortens caféer och restauranger.

Läs mer om vårt Vilhelmina här Flytta till Vilhelmina

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Vilhelmina
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/30
Kontakt
  • Karl-Johan Ottosson, 094014619
Facklig företrädare
  • Susanne Lundqvist, Vision, 0940-14146
  • Marianne Näslund, Akavia, 0940-14057
  • Jenny Almroth, Ledarna, 0940-14321
Publicerat 2023-03-08
Sista ansökningsdag 2023-05-14

Tillbaka till lediga jobb