Skol och arbetsmarknadsverksamheten, Förskolan

Arbetsuppgifter

I rollen som samisktalande språkresurs arbetar du i enlighet med förskolans läroplan (Skolverket 2018) och verkar för att stödja våra barn i undervisning och utveckling av samiska språket, samt främja deras kulturella identitet. Du kommer att ansvara för planering, uppföljning och dokumentation av vår utbildning och undervisning, där språket är prioriterat. Tillsammans med arbetslaget ansvarar du för att utbildningen i förskolan lägger grunden för alla barns förståelse för olika språk och kulturer, inklusive de nationella minoriteternas språk och kulturer. I uppdraget ligger också att vara en god förebild för barn och kollegor, att ha en god förståelse för alla människors lika värde samt ett tillitsfullt förhållningsätt

Kvalifikationer

Tidigare erfarenhet från arbete inom förskola är meriterande. Du har goda kunskaper i det nordsamiska språket, och har du dessutom erfarenhet från utbildning eller undervisning på nordsamiska är det meriterande. Kunskaper om samisk kultur.

Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, är ett krav.

Du handlar i enlighet med fattade beslut, läroplanen, mål, policys och riktlinjer. Du är lugn, stabil och har förmågan att fokusera på rätt saker samt hanterar konflikter på ett konstruktivt sätt.

Personliga egenskaper

Som person ser vi att du är driven i din yrkesroll och har ett lösningsorienterat förhållningssätt gentemot både barn, vårdnadshavare och kollegor. Du är van att ta eget ansvar och vara lyhörd för både barn och kollegor samt vara en god förebild för barnen. Samarbeta med olika människor och alltid ha fokus på ditt uppdrag tillsammans med barnen är en självklarhet. Att vara drivande i arbetet med att utveckla våra förskolors utbildning och undervisning med samisk inriktning är viktigt. Du är kreativ och vill utveckla verksamheten med barnet i centrum. Alla människors lika värde har en tydlig innebörd för dig och du ser mångfald som berikande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta kan beställas på Polisens hemsida.

Tjänsten är en visstidsanställning med möjlighet till förlängning. 

Om våra förskolor

I Vilhelmina kommun finns åtta kommunala förskolor varav tre finns inne på tätorten. I byarna finns sammanlagt fem förskolor. Förskolan Myltan ligger i byn Latikberg, 25km från Vilhelmina tätort. I Saxnäs finns förskolan Rävlyan, i Dikanäs finns Fjällripan, i Nästansjö finns Tranan och i Malgovik heter förskolan Norrskenet. I tätorten på Strandvägen ligger Regnbågen. Invid Tallåsvägen ligger förskolorna Skogsbacken och Sagobacken.

Gemensamt för alla förskolor är att vi har nära till naturen och på samtliga förskolor är utevistelse en viktig del av verksamheten. Några av förskolorna jobbar med den samiska kulturen och erbjuder samiskt språkstöd. Du kan läsa mera om våra förskolor här: Våra förskolor

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 7 augusti 2023 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50 %
Ort Vilhelmina
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/57
Kontakt
  • Ida Ottosson, 0940-14078
  • Katarina Wikström, 0940-14077
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare Vilhelmina, vilhelmina@sverigeslarare.se
Publicerat 2023-05-04
Sista ansökningsdag 2023-08-11

Tillbaka till lediga jobb